Rumah Professor Atas Apartment Di Beijing

Professor Zhang Lin, tinggal di Beijing. Dia telah membina rumah jenis villa di puncak sebuah bangunan apartment. 6 tahun masa yang diambilnya untuk membawa naik batu bata ke atas bangunan tersebut. Dan lebih mengejutkan, penyambungan rumah ini siap ada taman! Namun rumah yang dibinanya kelihatan seperti gua dan tidak selamat. Penduduk apartment dapat melihat kesan retakan. Dalam masa yang sama, ada rumah penduduk yang banjir akibat kebocoran sistem pengaliran. Ini kerana pengaliran yang dilakukan oleh Zhang Lin tidak mengikut spesifikasi. Apabila dirujuk kepada pihak berkuasa Beijing, mereka memaklumkan dia tidak meminta kebenaran untuk membina rumah tersebut.

1.

Rumahnya akan dirobohkan kecuali professor tersebut dapat buktikan yang rumah itu tidak mendatangkan bahaya kepada penduduk lain.

Gila tak logik! Senang2 je dia bina rumah atas tu. Nampak tak betapa teruknya kesan rasuah kat sana? Kalau rumah penduduk miskin, pihak berkuasa sibuk nak robohkan. Ini dah la tak minta kebenaran, siap boleh tolak ansur lagi samada perlu roboh atau tidak.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.