Potong Kaki Guna Gergaji Kerana Tak Mampu

Zheng Yanliang, seorang lelaki berusia 47 tahun dari bandar Boading, China telah memotong kaki kanannya mengunakan gergaji. Tindakan tersebut dilakukan kerana dia tidak mampu menanggung kos pembedahan kakinya yang mengalami masalah. Kedua-dua belah kaki Zheng mengalami darah beku dalam salur darah yang membuatkannya sentiasa berasa sakit hingga tahap menjerit-jerit. Pengambilan pelbagai jenis ubat tidak membantu memulihkan masalahnya. Selepas tiga bulan, dia nekad. Dengan menggunakan gergaji, pisau buah, dan alat menggaru yang dibalut tuala, dia gigit alat tersebut dan mula potong kaki kanan. Dia buat ketika isterinya tidur tetapi terpaksa kejut apabila mata gergaji tersebut patah.

1.
zheng-yanliang-potong-kaki

Disebabkan masalah darah beku itu, darah tidak banyak keluar ketika kakinya dipotong. Masa potong tu dia boleh nampak tulang kaki. Erk! Pergh.! Tak terbayang la macamana dia boleh buat hal ni. Tak dapat nak tanggung sakit dah.

2.
zheng-yanliang-potong-kaki

3. Tempat dia buang kaki
zheng-yanliang-potong-kaki

One thought on “Potong Kaki Guna Gergaji Kerana Tak Mampu

  1. subhanallah, walaupun darah dah beku dan kebas, rasa tak sanggup bukan saja nak buat nak tengok pun tak sanggup…. ianya membuat akak terlalu insaf atas nikmat dan rezeki yang Allah beri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.