Kesan Maki Hamun Pada Beras

Eksperimen ini dibuat berdasarkan eksperimen kristal dalam air yang telah dilakukan oleh Dr. Masaru Emoto. Molekul cantik dapat dilihat dalam air yang menerima kata2 positif, manakala yang menerima kata2 negatif jadi sebaliknya. Dalam eksperimen terhadap beras ini, hasilnya lebih kurang sama. Beras dimasak menjadi nasi, kemudian diletak dalam 2 bekas dan dilabelkan ‘Love’ dan ‘Hate’. Setiap hari, kata2 positif akan diucapkan dalam bekas Love dan kata2 negatif dalam bekas Hate. Contoh positif ialah memberi ucapan yang indah dan baik manakala negatif pula maki hamun. Selepas diungkap, bekas ditutup rapat.

kulat-beras-nasi

Kesan ucapan pada beras dapat dilihat dalam tempoh 3 hari. Love masih dalam berkeadaan baik tetapi sudah ada kulat dalam bekas Hate. Nasi dalam bekas Love sama seperti hari pertama. Selepas 2 minggu, barulah bekas Love ada kulat, tetapi sedikit sahaja berbanding bekas Hate. Kulat dalam Hate semakin banyak.

Kenapa ia boleh jadi begini? Setiap kata2 positif yang diucapkan akan membawa kepada hasil/kesan yang baik. Eksperimen ini juga boleh dilakukan pada manusia dan sesuatu yang hidup/bernyawa.

Cuba anda maki orang. Anda akan dapat lihat kesannya dalam masa hanya beberapa minit sahaja! haha

Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.