Kebaikan Internet

Dalam artikel ini, kami ingin kongsi 6 kebaikan penggunaan internet. Maklumat yang ada ini boleh diguna untuk buat karangan dan perbahasan. Kepentingan internet terletak pada pengguna itu sendiri, samada ia lebih memberi kebaikan berbanding keburukan tak kira pelajar, pekerja atau sesiapa pun. Internet membuatkan hidup kita makin senang dan mudah, serta menjadi alat yang menghubungkan manusia dari serata dunia.
kebaikan-internet
Komunikasi Dengan Lebih Cepat
Teruskan Membaca

Keburukan Internet

Dalam artikel ini, kami ingin kongsi 5 keburukan penggunaan internet. Maklumat yang ada ini boleh diguna untuk buat karangan dan perbahasan. Kepentingan internet terletak pada pengguna itu sendiri, samada ia lebih memberi kebaikan berbanding keburukan tak kira pelajar, pekerja atau sesiapa pun. Internet membuatkan hidup kita makin senang dan mudah, serta menjadi alat yang menghubungkan manusia dari serata dunia.
kebaikan-internet
Boleh Menyebabkan Ketagihan
Teruskan Membaca

PUK Code Untuk Maxis Dan Hotlink

Dalam artikel ini, kami ingin kongsi bagaimana cara untuk dapatkan PUK code/kod PUK untuk nombor Maxis/Hotlink. Apa itu PUK code? Kod 8 digit ini akan diminta apabila anda salah masuk PIN code/kod PIN sebanyak 3 kali. Selepas 3 kali, anda dah tak boleh masukkan dah. Sebagai peringatan, jangan masukkan kod PUK jika anda tidak tahu kerana perbuatan ini akan buat sim kad anda disekat/block! Maka anda terpaksa pergi ke pusat khidmat pelanggan untuk dapatkan sim kad baru.

maxis-puk-code

Untuk Pelanggan Maxis/Hotlink
Teruskan Membaca

Cara Menghilangkan Mengantuk

Dalam artikel ini, kami ingin kongsi beberapa tips dan cara untuk menghilangkan mengantuk ketika berada di kelas dan juga pejabat. Pada waktu pagi, sesetengah orang memang selalu menguap je sebab rasa mengantuk. Kalau malam tu, normal la jugak kan. Pelbagai sebab boleh jadi punca, antaranya tak cukup tidur dan juga tidur berlebihan. Macam2 petua dan ubat dikongsi untuk elak dari sering mengantuk. Kalau dah kat pejabat dan kelas asyik layu dan kuyu je, memang cari pasal. Silap2 kena marah dengan bos dan cikgu/pensyarah.

mengantuk

Jom baca 6 cara untuk hilangkan rasa mengantuk!

Sarapan dan Kerap Makan serta Minum
Teruskan Membaca