Ayam Gebu Baik Punya

Dalam artikel ni, kami nak kongsikan gambar ayam yang kami jumpa masa ronda2 di internet. Kami sebenarnya kagum tengok ayam bersaiz giant ni. Biasanya ayam dibela kat ladang Malaysia takde la besar macam baka ayam ni, Giant Cochin.

1.
giant-cochin-anizam-agro-farm

Ayam giant baka luar negara ni diternak di Anizam Agro Farm. Menurut pemilik melalui blognya, ayam dalam gambar berusia 1 tahun. Tapi besar gila!

2.
giant-cochin-anizam-agro-farm

3.
giant-cochin-anizam-agro-farm

Ia memiliki daya tahan penyakit yang tinggi dan cepat sesuaikan diri dengan persekitaran. Kebanyakan baka luar negara senang mati bila dibela di Malaysia, mungkin sebab cuaca.

Melalui sumber wiki, Giant Cochin berasal dari China dan dieksport ke Britain. Comel jugak ayam ni kan!

4.
giant-cochin-anizam-agro-farm

5.
giant-cochin-anizam-agro-farm

Kalau ada yang nak beli, boleh hubungi pemilik ladang:

Anizam Agro Farm
Kampung Bukit Naga, Jalan Bukit Kemuning,
40470 Shah Alam,
Selangor

012-524 5002

anizamagrofarm.blogspot.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.