Gambar Pembedahan Doktor Religa

Pada tahun 1987, James Stanfield yang merupakan seorang jurugambar telah merakam foto yang memberi makna istimewa untuk seseorang. Dia merakam gambar pakar bedah jantung, Dr. Zbigniew Religa yang sedang melihat “monitor” untuk memantau keadaan semasa pesakit. Pesakit tersebut menjalani pembedahan jantung dan prosedur itu memakan masa hampir 23 jam. Di dalam gambar itu juga, kelihatan pembantu Dr. Zbigniew tidur kerana kepenatan.

1.

Bagi kita, ini mungkin hanya gambar biasa. Tetapi Teruskan Membaca

Perbelanjaan Raja Dadah Beli Gelang Getah Untuk Ikat Duit

Pablo Escobar dari Medellin Cartel merupakan Raja dadah kokain di Colombia pada tahun 1970an. Pelbagai lagi aktiviti haram yang lain seperti pembunuh upahan, penggelapan wang dan rasuah dalam politik Hasil daripada aktiviti yang dilakukannya, dia memiliki wang tunai yang sangat banyak. Namun wang tersebut tidak boleh disimpan di bank kerana wang haram. Jadi dia simpan di gudang miliknya. Escobar membelanjakan USD2500 sebulan beli gelang getah untuk ikat wang tunainya!! Boleh tak anda bayangkan betapa banyaknya tunai yang dia ada?!

1.

Disebabkan gudang tidak mempunyai peti simpanan khas, Teruskan Membaca

Lukisan Etoile Bleue [3 gambar]

Lukisan Etoile Bleue (Peinture) merupakan salah satu lukisan termahal di dunia. Karya oleh Joan Miró pada tahun 1927 di lelong dalam satu acara yang dijalankan di bilik lelong Sotheby’s London. Lukisan ini telah berjaya dimiliki oleh seseorang yang membidanya melalui telefon. Jangan terkejut kalau lukisan ni bernilai USD36.95 juta!!

Lukisan bentuk merapu-rapu pun harga sampai juta-juta. Macam lukisan anak kecil di dinding rumah je. Tapi tu la, hanya yang berjiwa seni je kot faham apa yang lukisan ni cuba sampaikan. Jadi, kalau anda memiliki tangan yang tak berseni, jangan sedih. Mana tau lukisan anda bernilai ratus2 ke, ribu2 ke 😀

1.

Teruskan Membaca

Kopi Death Wish Kopi Terkuat Di Dunia [5 gambar]

Kopi Death Wish merupakan kopi yang terkuat di dunia kerana kandungan kafeinnya. Ia mengandungi kandungan kafein lebih 200% dari kopi biasa.

Kopi yang kita beli di kedai-kedai atau restoran akan panggang biji kopi sehingga hitam. Ini menyebabkan kandungan kafein semakin berkurangan. Tetapi pihak pengeluar Death Wish memanggang biji kopi mereka separuh hitam untuk mengekalkan kafein. Mereka juga menjaga mutu dengan memastikan kelembapan dikekalkan dan tahap ketumpatan dikawal. Biji kopi yang digunakan bukan dari jenis Arabica tetapi Robusta. Kopi yang kita minum kebanyakannya dari jenis Arabica.

Kopi ini tidak dijual di kedai, hanya boleh dibeli secara online. Harganya US$19 untuk +-500gram. Menarik dan ingin mencubanya? Layari deathwishcoffee.com untuk beli dan maklumat lebih lanjut.

1.

Teruskan Membaca