Kenapa Yamaha Y15zr Dipanggil Y Suku

Yamaha Y15zr atau gelarannya “Y Suku” merupakan antara salah sebuah jentera 2 roda yang panas di pasaran Malaysia. Nak park pun kena hati-hati, cari tempat yang paling selamat sebab takut nanti hilang dicuri walaupun dah lock depan belakang atas bawah. Punya la panas motor kapcai paling laju ni. Model ini dikuasakan oleh enjin 4 lejang 150cc SOHC sama seperti model FZ150i yang dilengkapi injap penyejukan cecair (liquid cooled).

yamaha-y15zr-y-suku-modified

Berbalik kepada soalan kenapa Teruskan Membaca

Beza You Your Yours You’re Untuk Yang Masih Keliru Bila Nak Guna

Dalam artikel ini, kami ingin kongsi apa beza diantara “you, your, yours, you’re” dan cara mengunakannya bila nak buat ayat. Kami akan terangkan secara lebih jelas di perenggan kedua. Perkataan ini penting terutama ketika kita nak karang email, surat mahupun karangan untuk elak kesalahan atau kesilapan grammar. Walaupun nampak mudah namun tak semua orang tahu menggunakannya dengan betul kerana ia bukan bahasa ibunda rakyat Malaysia. Kami tak pandai tahap cikgu subjek english tapi jangan risau, contoh dibawah berdasarkan sumber yang boleh diyakini. Tak nak la nanti anda kata kami bagi ajaran sesat pula -HAHA-

You-Your-Yours-You’re

Apa perbezaan diantara keempat-empat perkataan ini? Teruskan Membaca

Pasar Borong Pandan City Johor

Dalam artikel ini, kami ingin kongsi satu tempat menarik di Johor Bahru (JB) iaitu Pandan City. Pandan City terbahagi kepada beberapa bahagian iaitu Pasar Borong Pandan, Pandan Uptown, Bazar Padan, deretan bangunan kedai dan pasar malam Pandan. Maklumat ini dikongsi di blog Fuziah Mahadi (kami pun tak pernah pergi sini hehe)

pasar-borong-pandan-johor-bahru

Namun kami tak jumpa sumber yang nyatakan Teruskan Membaca

Maksud Liang Folikel

Dalam artikel ini, kami ingin kongsi maksud atau makna liang folikel yang terdapat pada kulit manusia. Folikel bulu atau folikel rambut (hair follicle) berbentuk seperti beg kecil dan fungsi adalah untuk kawal pengeluaran atau pertumbuhan bulu. Pori (pores) pula ialah bukaan pada kulit yang menjadi ruang tempat bulu keluar. Ruang ini sangat kecil pada kulit tetapi mampu untuk menyerap cecair ke dalam kulit.

liang-folikel-pori
Sumber Gambar

Bahasa perubatan untuk pori ialah Teruskan Membaca