Clutch Bag Dijamin Tidak Rosak Sehingga 1000 Tahun

Clutch bag digunakan oleh wanita, tetapi kalau tanya lelaki, dikatakan ia sama je seperti purse. Di Birmingham England, pihak pengeluar aksesori berasaskan berlian terkenal, Jewellery Quarter telah menghasilkan clutch bag yang agak mahal di dunia. Du Palais clutch bag dibuat dan diletak 345 berlian serta klip dari emas 18 karat. Bila dah sampai tahap macamni, harganya pun memang melampau mahalnya. Cuma 105,000 pound atau lebih kurang RM566,500 je! haha.

1.
du-palais-clutch-bag

Apa yang menarik tentang beg ini Teruskan Membaca

150 Tong Sampah Disediakan Dalam Jarak 200 Meter

Chan Wu, 58, pemilik kilang elektronik di Guangdong, China. Dia amat mengambil berat dengan keadaan kebersihan di sekitar kilangnya itu. Ketika waktu rehat, pekerja2 duduk di bangku di kawasan kilang, makan dan kemudian tinggalkan sampah bertaburan. Jadi apa tindakan yang dibuat? Banyak tong sampah diletak di sekitar tempat tersebut. Antara yang mencuri perhatian ialah 150 tong sampah disediakan di hadapan kilang, dalam jarak lebih kurang hanya 200 meter! Sekiranya sampah bersepah2, imej kilang akan tercalar apabila pelawat datang dan lihat.

1.
tong-sampah-kilang

Secara tak langsung ia Teruskan Membaca

Trek Lumba Lari Petak Di China

Stadium Tonghe County terletak di Heilongjiang, China merupakan stadium pertama di dunia yang buat trek lumba lari bentuk petak/segi empat tepat! Hahaha boleh tak anda bayangkan macamana nak lari kat trek ini. Kebiasaannya trek lumba lari bentuk bujur. Ia dibina sebegini kerana telah memakan masa yang lama untuk disiapkan, dan perlu siap sebelum pihak atasan buat lawatan. Untuk elak dari kena tindakan, pihak kontraktor terpaksa buat trek bentuk petak. Kalau nak buat bujur, kena buat ukuran tambahan yakni perlu tambah masa dan kos lagi.

1.
trek-lumba-lari-petak

Keadaan Stadium Tonghe County amat baik, Teruskan Membaca

Lapangan Terbang Dibina Atas Gunung Sebab Tiada Tanah Rata

Lapangan Terbang Bandar Hechi di China akan dibuka pada penghujung bulan hadapan. Apa yang menarik tentang airport ini ialah ia terletak di atas puncak 65 gunung! Ia dibina di atas gunung kerana tiada kawasan tanah rata yang sesuai untuk bina lapangan terbang di bandar ini. Puncak gunung terletak 677 meter di atas paras laut telah diletup dan diratakan. Laluan kapal terbang berlepas dan mendarat ini cuma sepanjang 2.2 kilometer dan 150 kaki lebar.

lapangan-terbang-hechi

Dalam tempoh sejam, hanya 3 penerbangan Teruskan Membaca